Veel gestelde vragen

Vaak krijgen wij dezelfde vragen. Goede vragen en om het antwoord daarop aan iedereen bekend te maken, plaatsen wij ze hiernaast.

Wij zullen deze vragen en antwoorden periodiek uitbreiden.

 

 

Doet een behandeling pijn?

Nee. De puntelectrode wordt op de huid gedrukt. Wel kan het zijn dat sommige accupunctuurpunten enigszins gevoelig zijn.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Gewoonlijk zit er vier tot acht weken tussen. Tussen het eerste en tweede consult is de periode gewoonlijk iets korter. Bij het tweede consult kijken we of de behandeling al dan niet aanslaat en kan het zijn dat ik mijn behandelstrategie toch nog moet aanpassen.

Hoe lang duurt het voor er resultaten bereikt zijn?

Dit hangt af van de soort problematiek, de duur van de problematiek, de algehele lichamelijke conditie, voedings- en leefstijl en niet te vergeten de therapietrouw van depatient. Globaal zien we dat je voor elk jaar dat een klacht bestaat ongeveer uit moet gaan van een behandelingsduur van een maand. Meestal weten we na drie consulten of het zin heeft om door te gaan of niet en zijn er meestal resultaten bereikt.

Is mesologie geschikt voor alle soorten klachten?

De ervaring leert dat met name patiënten met chronische klachten, baat hebben bij mesologische behandeling. Voor acute klachten kunt u beter naar de huisarts gaan.

Kun je mesologisch vaststellen of iemand kanker heeft?

Nee. Wij stellen vast waar in het lichaam er sprake is van funktie en disfunktie (waar is het lichaam in balans, waar vindt compensatie plaats van onbalans). Het stellen van een medische diagnose mag alleen door een arts gebeuren. Daarnaast richt onze diagnostische systematiek zich op de besturing van orgaansystemen en het kenmerkende van kanker is juist dat kankercellen zich juist aan alle besturingssystemen van het lichaam onttrekken.

Een mesoloog kan eventueel een regulier medische kankerbehandeling ondersteunen, maar doet dat alleen in nauw overleg met de behandelend medisch specialist.

Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?

Heeft u een klacht, bespreek het met ons.

Met klachten kunt u ook terecht bij op de website van de VBAG:

https://vbag.nl/algemene-informatie/klachten.html

 

Mesologie® Praktijk Drechtsteden, K.S. de Haan, Mesoloog D.M.

Constantijn Huygenslaan 43, 3351 XA Papendrecht

© Mesologie Praktijk Drechtsteden. Alle Rechten Voorbehouden.